Kestävä ja laadukas pihojen asfaltointi takaa Kohiwood Oy:lle tuotannon jatkuvuuden

Kestävä ja laadukas pihojen asfaltointi takaa Kohiwood Oy:lle tuotannon jatkuvuuden

Pihan asfaltointi on monelle yritykselle tuntuva investointi, mutta laadukas päällyste kestää kovaakin kulutusta ja säästää liiketoiminnan kustannuksia pitkällä aikavälillä. Asfalttikallio on tehnyt hehtaarikaupalla asfaltointia Pohjanmaalla sijaitsevalle Kohiwood Oy:lle, jonka pihat ja tuotantoalueet todellakin ovat kovassa käytössä.

Kohiwood Oy on malliesimerkki suomalaisesta huippuosaamisesta

Suomalainen Kohiwood Oy Ltd on vuonna 1987 perustettu perheyritys, joka on erikoistunut korkealaatuisten puutuotteiden valmistukseen. Yrityksen päätoimipaikka sijaitsee Etelä-Pohjanmaan Soinissa, mutta sen tuotteita myydään ympäri maailmaa. Markkinointiin ja paikallisjakeluun keskittynyt tytäryhtiö LamBoard Europe Ltd toimii Englannissa.

Alkujaan Kohiwoodin liiketoiminta keskittyi lähinnä sahatavaran valmistamiseen ja myyntiin. Muutamaa vuotta myöhemmin toiminta laajeni liimalevyjen valmistukseen, ja nykyään Kohiwood on puunjalostuksen laaja osaaja, jonka erikoisalaa ovat massiivisen liimalevyn sekä huonekalu- ja sahatavaran tuotanto.


Kuvat: Kohiwood.com

Kohiwoodin toiminta perustuu vahvaan osaamiseen puutuotteiden ymmärryksessä ja valmistuksessa. Tuotteet valmistetaan korkealaatuisesta suomalaisesta puusta, ja yritys panostaa jatkuvan kehityksen periaatteisiin. Tavoitteena on tarjota asiakkaille kestäviä ja laadukkaita ratkaisuja, jotka kestävät vuosikymmeniä. Kohiwoodin tuotteet ovatkin maailmanlaajuisesti tunnettuja niiden laadusta, kestävyydestä ja suunnittelusta.

Liiketoiminnan ydinajatus on laadukas ja kestävään tuotantoon perustuva ketju metsästä asiakkaalle asti. Puunhankinta perustuu kestävän metsänhoidon periaatteisiin, ja 100 % Kohiwoodin käyttämästä puusta tulee suomalaisilta metsäyhtiöiltä sekä lähialueen metsänhoitoyhdistyksiltä, joista kaikki ovat sitoutuneet sertifioidun puun toimittamiseen.

Kohiwood Oy Ltd on kasvanut vahvasti viime vuosina, ja sen tulevaisuuden näkymät ovat lupaavat. Yritys jatkaa panostamista laadukkaiden tuotteiden kehittämiseen ja asiakastyytyväisyyden ylläpitämiseen. Kohiwood onkin malliesimerkki suomalaisesta huippuosaamisesta ja laadukkaasta sekä vastuullisesta yrittämisestä.

Laadukas asfaltointi varmistaa Kohiwoodin tuotannon jatkuvuuden vuosiksi eteenpäin

Hyvin tehty asfaltointi parantaa teiden käyttömukavuutta ja lisää niiden käyttöikää. Se on olennainen osa liikenneturvallisuutta, sillä huonokuntoiset tiet voivat aiheuttaa vaaratilanteita. Sama pätee kunnallisten teiden lisäksi myös yritysten pihoihin ja tuotantoalueisiin. Erityisesti Kohiwoodin kaltaisten suuryritysten on huomioitava laadukas asfaltointi ja päällysteiden kunnossapito, jotta tuotantoprosessit pysyvät jouhevasti käynnissä.

Kohiwoodin tiluksilta Etelä-Pohjanmaalta löytyy asfalttia kymmenien hehtaarien edestä. Oikeastaan voidaan todeta, että kaikki tuotannollisesti sekä logistisesti merkittävät ulkoalueet ovat asfaltoituja. Alueet ovat paitsi suuria, myös erittäin kovalla kulutuksella, sillä niitä käytetään raskailla työvälineillä ja ajoneuvoilla kaikkina vuodenaikoina. Siksi on oleellisen tärkeää, että asfaltointi on laadukasta ja kestävää.

Laadukkaalla asfaltointityöllä on merkittävä vaikutus yrityksen alueiden käyttöikään ja sitä kautta myös kustannuksiin. Huolellinen suunnittelu ja toteutus takaavat laadukkaan ja kestävän lopputuloksen, ja näihin osa-alueisiin Asfalttikalliolla pyritään panostamaan. Mieluummin tehdään alueet kerralla kuntoon kuin uusitaan päällysteet muutaman vuoden välein.

Laadukas työnjälki on toteutunut myös Kohiwoodin urakoissa.

– Asfalttikallio on tehnyt meille tähän mennessä ainakin kymmenisen hehtaaria pihojen asfaltointia. Jälki on ollut aina laadukasta, ja suunnitteilla on jo seuraavaa isoa urakkaa vuodelle 2023, Kohiwoodin tuotantojohtaja Juha Saarimaa toteaa.

Asfaltointi voi olla parhaimmillaan myös ympäristöteko. Asfalttikallion päällysteet ovat nykyaikaisia, ympäristöystävällisiä ja kestäviä. Niiden valmistaminen ja levittäminen uudenaikaisella kalustolla on vähäpäästöistä. Asfaltin valmistuksessa kierrätetään vanhaa asfalttia uudelleen massan raaka-aineena.

Asfalttikallio sekä Kohiwood ovat molemmat sitoutuneet vähentämään päästöjä ja kehittämään liiketoiminnassaan ympäristöystävällisiä ratkaisuja. Osittain myös siksi yhteistyö on ollut hedelmällistä alusta lähtien – mikä olisikaan mukavampaa kuin tehdä töitä yritysten kanssa, joiden kanssa voi jakaa samanlaiset arvot.

– Suosittelen Asfalttikalliota kaikille, jotka tarvitsevat asfaltointia laajoille ja kovassa käytössä oleville alueille, ja arvostavat kotimaista sekä kestävää työtä, Saarimaa kiittelee.

Kohiwoodin asfaltointi siirtyi Asfalttikalliolle vanhan työntekijän mukana

Kohiwoodin perustamisesta lähtien sen asfaltoinnista vastasi NCC. Asfaltti oli kuitenkin tummempaa aidan toisella puolella, ja vuonna 2020 Kohiwoodin yhteyshenkilönä työskennellyt henkilö siirtyi NCC:ltä Asfalttikallion leipiin. Vaihdoksen jälkeen Kohiwood siirtyi hyödyntämään päällysteurakoissaan kotimaista Asfalttikalliota.

Noin vuotta myöhemmin, lokakuussa 2021, Asfalttikallio osti NCC:n koko Suomen asfalttiliiketoiminnan. Kaupassa NCC Industryn asfalttiliiketoiminta kalustoineen ja voimassa olevine urakkasopimuksineen siirtyi Asfalttikallion omistukseen. Samalla myös NCC:n asfalttiliiketoiminnassa työskentelevät 200 henkilöä siirtyivät Asfalttikallion palvelukseen.

Asfaltointia kaiken kokoisille pihoille ja yrityksille

Tarvitsetko asfaltointia pihalle tai yrityksesi tuotantoalueille? Luotettavana urakoitsijana varmistamme, että asfaltointi tehdään kerralla oikein ja laadukkaasti, jolloin asfaltoidut alueet kestävät aikaa ja kulutusta. Laadukkaan lopputuloksen ansiosta säästät kustannuksissa pitkällä tähtäimellä.

>> Ota yhteyttä ja pyydä asfaltointitarjous