Suositun iskelmäyhtyeen laulaja keikkailee arkisin asfalttityömailla

Suositun iskelmäyhtyeen laulaja keikkailee arkisin asfalttityömailla

Iskelmäyhtye Jani & Jetsettersin solisti Jani Forsman työskentelee Asfalttikallion leivissä työnjohtajana.

Vuonna 2003 perustettu Jani & Jetsetters on riihimäkeläinen iskelmäyhtye, joka yhdistelee musiikissaan 50–60-lukujen tunnelmaa perinteiseen iskelmään ja nykyaikaisempaan rock- ja pop-musiikkiin. Kokoonpano on laajalti tunnettu halki Suomen tanssilavojen – eikä suotta, sillä vuosien varrella livekeikkoja on heitetty runsaasti, ja yhtyeen kappaleita on kuunneltu myös suoratoistopalvelu Spotifyssa miljoonia kertoja.

Yhtyeen solisti ja keulakuva Jani Forsman on ollut nuoresta lähtien ahkera työmyyrä. Ennen bändin perustamista vuonna 2002 nuori mies tarvitsi tienestejä ja päätyi kuorma-auton kuljettajaksi Valtatie Oy -nimiseen yritykseen. Heti ensimmäisenä kesänä asfalttiryhmän lapiomies häipyi, joten Forsman päätti laittaa kuorma-auton parkkiin ja hypätä mukaan levitysporukkaan. Siitä roihahti rakkaus asfalttihommia kohtaan, jolle ei näy loppua.

Tiivis työporukka ja turhan hierarkian puute saivat jäämään asfaltointialalle

Nykyään Jani ”Jetsetters” Forsman toimii Asfalttikallion Riihimäen, Hämeenlinnan ja Kanta-Hämeen yksikössä työnjohtajana. Viimeisen 20 vuoden aikana hän on ehtinyt nähdä monen monta asfalttityömaata, ja on omien sanojensa mukaan toiminut käytännössä kaikissa työtehtävissä, joita levitysryhmässä on tarjolla. Laajan kokemuksen myötä yleneminen työnjohtoon oli helppo ja luonnollinen ratkaisu kaikkien kannalta.

Asfaltointiala on keski-iältään nuorehko, ja heinäkuussa 42 vuotta täyttävä Forsman on tätä nykyä työryhmänsä vanhin. Se ei ole kuitenkaan menoa haitannut, vaan päinvastoin.

”Meillä on nuorekas ja innostunut porukka, joka lätkätermein sanottuna pelaa joukkueelle, eikä sooloile. Hyvässä työryhmässä on helppo olla, ja apua tulee aina, kun on tarvis – puolin ja toisin”, mies kiittelee.

Tiiviin porukan ja hyvän ryhmähengen lisäksi Forsman arvostaa Asfalttikallion toimintatapaa:

”Täällä omistajat istuvat niin sanotusti vieressä, ja kaikki on vähemmän hierarkista kuin monessa muussa yrityksessä. Olen motivoitunut siitä, että Asfalttikallio on nimenomaan asfalttiyritys, eikä rakennusyritys. Vaikka juuri nyt ajat ovat kovat, niin silti näen tulevaisuuden kirkkaana tässä firmassa.”

Iskelmäyhtye Jani & Jetsettersin solisti Jani Forsman työskentelee Asfalttikallion leivissä työnjohtajana.

Musiikkihommat jatkuvat keikkaluontoisesti viikonloppuisin

Noin 20-vuotisen asfalttiuransa aikana Forsman on tehnyt yhden kauden pelkästään musiikkihommia, jolloin hän oli vuoden verran sivussa päällystetöistä. Sydän veti nopeasti takaisin asfalttihommiin, mutta vaikka ne ovatkin toimineet pääasiallisena työnä, myös musiikkiuralla on tullut menestystä:

”15 vuotta kierrettiin Jani & Jetsetters -yhtyeen kanssa ja tehtiin neljä levyä. Lisäksi oltiin yhtenä vuonna Emma-ehdokkaana ja osallistuttiin myös Suomen euroviisukarsintoihin vuonna 2007.”

Jani & Jetsetters jäi vuonna 2016 määrittelemättömän pituiselle keikkatauolle, mutta musiikki on yhä vahvasti läsnä Forsmainin elämässä. Hän tekee keikkoja duo- ja bändimuodossa aktiivisesti muun muassa Sleepwalkers & Jani Forsman -kokoonpanolla, joka soittaa 60-luvun rautalankamusiikkia. Lisäksi hän on mukana esimerkiksi ikonisten Irwin Goodmanin ja Rauli Baddingin tribuuttibändeissä.

”Haluan pitää musiikin loppuelämäni harrastuksena, mutta en näe, että tekisin sitä enää päätyökseni. Edelleen keikkaa riittää, mutta niitä tehdään viikonloppupainotteisesti ja asfalttitöiden ehdoilla”, Forsman selventää.

Siirry etusivulle