Päällystystyöt ammattitaidolla

Asfalttikallio hoitaa kaikenlaiset asfaltointityöt pienistä kohteista suuriin urakoihin

Toteutamme päällysteet jokaiseen tarpeeseen, pienistä kohteista suuren mittaluokan urakoihin.

Asiakkaitamme ovat valtio (ELY/ Väylä), kunnat ja kaupungit, mutta myös pienrakentajat ja taloyhtiöt. Nykyaikainen, monipuolinen ja ympäristöystävällinen kalustomme taipuu kaikkiin asiakkaan päällystetarpeisiin.

Kolamies viimeistelee päällysteen saumoja, valokuva.

Päällystystyön kohteina voivat olla esimerkiksi kadut, tiet, parkkialueet, talojen tai teollisuushallien pihat ja sillat, joiden päällystys voidaan tehdä vesieristystöineen mastiksilla. Päällystäminen tapahtuu isoimmissa kohteissa koneellisesti ja pienimmät paikkaukset voidaan tehdä myös käsin.

Asfaltoinnin pohjana toimii murske, betoni tai vanha asfaltti.

Yleisimpiä päällystystöissä käytettäviä asfalttityyppejä ovat asfalttibetoni (AB), pehmeä asfalttibetoni (PAB) ja kivimastiksiasfaltti (SMA). Vaativiin kohteisiin käytetään myös vettä läpäisemätöntä kumibitumivaluasfalttia.

Asfalttityypin valinta ja levitettävän asfalttimassan paksuus riippuu päällystettävän kohteen käyttötarkoituksesta.

Dronen ottama valokuva päällystystyömaan koneista.

Uusiopintaustyöt

Remix-menetelmässä vanha vaurioitunut päällyste kuumennetaan tiellä kulkevilla kuumentimilla, jyrsitään irti, sekoitetaan paikan päällä uuden asfalttimassan kanssa ja levitetään takaisin tielle. Jyrsittyyn massaan voidaan tarvittaessa lisätä elvytintä. Yleensä lisämassaa menee noin 20 – 30kg / m², riippuen kuitenkin vanhan pinnan kuluneisuudesta.

Menetelmä sopii kaikille teille joissa on vähintään kaksi päällystekerrosta, mutta kantavuuspuutteita tai suuria epätasaisuuksia ei saa olla. Pitkä työskentelyalue ja kuumentimien käyttö rajoittavat remix-töiden tekemistä taajamissa, joten menetelmä sopii parhaiten isoille väylille.

UraREM-menetelmä voidaan täsmäkohdistaa urautuneille väylille, pidentäen väylän korjausväliä.

MPKJ-menetelmässä urautunut päällyste kuumajyrsitään urien pohjan tasoon ja tasataan jyrsityllä massalla. Tasatulle kuumalle alustalle levitetään välittömästi uusi päällyste. Menetelmä soveltuu uraisuuden poistamiseen riittävän kuormituskestävyyden omaavilla teillä.

Toinen dronen ottama valokuva päällystystyömaan koneista.

Kiinnostuitko

Ota rohkeasti yhteyttä yhteydenottolomakkeen kautta.

Referenssikohteita