Mika Kortene on nimitetty henkilöstöjohtajaksi

Varatuomari Mika Kortene aloittaa Asfalttikalliossa henkilöstöjohtajana 15.11.2021. Kortene siirtyy Asfalttikallion palvelukseen Infra ry:n työmarkkinajohtajan tehtävästä.

Kortene raportoi toimitusjohtaja Antti Kalliomaalle.

Mikko Mäkelä on nimitetty liiketoimintajohtajaksi

Aluejohtaja Mikko Mäkelä (ins.) on nimitetty Asfalttikallion liiketoimintajohtajaksi vastaamaan yrityksen koko asfalttiliiketoiminnasta 1.1.2022 alkaen.

Mäkelä raportoi toimitusjohtaja Antti Kalliomaalle.

Asfalttikallio ostaa NCC:n Suomen asfalttiliiketoiminnan

Liiketoiminta ja noin 200 työntekijää siirtyvät Asfalttikalliolle vuoden loppuun mennessä.

Asfalttikallio Oy vahvistaa asemaansa päällystealan markkinoilla, kun yritys ostaa NCC:n Suomen asfalttiliiketoiminnan. Kaupan ansiosta Asfalttikallion tuotantokapasiteetti yli kaksinkertaistuu.

NCC:n asfalttiliiketoiminta, kalusto ja yhteisesti sovitut urakkasopimukset siirtyvät Asfalttikallion omistukseen tämän vuoden loppuun mennessä. NCC:n Suomen asfalttiliiketoiminnassa työskentelee noin 200 henkilöä ja he siirtyvät Asfalttikallion palvelukseen vanhoina työntekijöitä.

Yritys tavoittelee lähitulevaisuudessa 200 miljoonan euron liikevaihtoa.

– NCC:n asfalttiliiketoiminnan ostaminen antaa meille erinomaisen mahdollisuuden toteuttaa aiemmin tehtyä strategiaamme kaupassa saatavan kaluston ja ammattitaitoisten ihmisten avulla, sanoo Asfalttikallion toimitusjohtaja Antti Kalliomaa.

NCC on pohjoismainen rakennusalan yritys, jonka toimialaan kuuluvat kiinteistökehitys, rakennus- ja infrastruktuurihankkeet sekä asfaltin ja kiviainesten tuotanto. Vuonna 2020 NCC:n liikevaihto oli noin 5,1 miljardia euroa ja työntekijöitä oli 14 500.

Marraskuussa 2020 NCC ilmoitti etsivänsä uuden omistajan Suomen asfalttiliiketoiminnalle.

Osapuolet ovat sopineet, että kauppasummaa ei julkisteta. Kaupan ei odoteta vaativan Suomen kilpailuviranomaisten hyväksyntää.

Lisätietoja:

Antti Kalliomaa, toimitusjohtaja Asfalttikallio Oy

[email protected]

Asfalttikallio Oy on suomalainen asfaltoinnin ja maanrakentamisen palveluja tarjoava yritys. Ammattitaitoinen henkilökuntamme tuottaa asiakkaille laadukkaita, ympäristöystävällisiä ja kilpailukykyisiä palveluja modernilla kalustolla nykyisten vaatimusten mukaisesti. Toiminta-alueemme kattaa koko Suomen.

Asfalttikallio teki lähes 100 miljoonan euron liikevaihdon – haastaa Suomessa toimivia ulkomaisia päällysteurakoitsijoita

Suomalaisen päällystealan yrityksen Asfalttikallio Oy:n liikevaihto vuonna 2020 oli 91,1 ja liikevoitto 9,5 miljoonaa euroa. Liikevaihto kasvoi 57 prosenttia vuoteen 2019 verrattuna.

”Positiivinen tilinpäätöksemme kertoo meidän tehneen asioita oikein. Olemme tyytyväisiä, että suomalaisena perheyrityksenä olemme pystyneet kasvamaan tähän pisteeseen asti kansainvälisten yritysten hallitsemalla pääomavaltaisella alalla. Haluamme edelleen jatkaa strategiaan kirjoitettua kestävää, kannattavaa ja kehittyvää kasvupolkuamme”, toimitusjohtaja Antti Kalliomaa sanoo.

”Yrityksemme kasvu perustui viime vuonna lisääntyneisiin valtion urakoihin, mutta myös kunta- ja yksityisten töiden määrämme kasvoivat vahvasti”, Kalliomaa jatkaa.

Kasvua Asfalttikallio hakee täksi vuodeksi muun muassa levittäytymällä uusille toimialueille, kuten Turun seudulle ja Kymenlaaksoon. Aluetoimintaa on tarkoitus kasvattaa hallitusti kattamaan vuosien kuluessa koko Suomi.

Merkittäviä investointeja uuteen ympäristöystävällisempään kalustoon

Asfalttikallio teki viime vuonna huomattavia satsauksia vähempipäästöisiin työkoneisiin. Tänä vuonna yhtiön tutkimus- ja kehitystoiminta painottuu kaluston lisäksi massanvalmistuksen ympäristöystävällisyyden parantamiseen kierrätysasfaltin käyttöä lisäämällä sekä työvaiheiden automatisoimiseen.

”Uskallan väittää olevamme viimevuotisten investointiemme jälkeen alan ympäristöystävällisin toimija tässä maassa. Jatkossakin panostamme uuteen kalustoon, jolla meidän työntekijöidemme on hyvä ja turvallista työskennellä. Olemme asettaneet tavoitteeksi, että lähivuosien aikana liikevaihtomme ylittäisi 200 miljoonaa euroa. Koemme kierrätykseen ja nykyaikaiseen kalustoon kohdentuvien lisäinvestointien olevan tärkeä avain tavoitteisiin pääsemiseksi”, Kalliomaa sanoo.

Yhteyshenkilöt:

Antti Kalliomaa, toimitusjohtaja Asfalttikallio Oy

[email protected]

Asfalttikallio Oy on vuonna 2012 perustettu sataprosenttisesti suomalainen päällystealan yritys. Perheyritys Asfalttikallio on noussut suurimmaksi suomalaisomisteiseksi yritykseksi alalla noin 20 % markkinaosuudella. Yritys työllistää keskimäärin 145 suomalaista työntekijää vuodessa.

Haku rekrykoulutukseen avattu

Hyria Business Institute, Uudenmaan ELY-keskus ja TE-palvelut järjestävät yhdessä Asfalttikallion kanssa asfalttityöntekijän RekryKoulutuksen.
Sinulla ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta alasta, sillä koulutuksen aikana saat tarvittavat tiedot ja työssä kouluttautumisjaksolla pääset tekemään töitä käytännössä.
Haku päättyy 5.4.2021. Hae mukaan TE-keskuksen sivujen kautta osoitteesta https://koulutukset.te-palvelut.fi/kt/698328?searchPhrase=asfaltti&announced=0&sort=1.

Kesän 2021 kuumimmat työpaikat haettavissa

Olitpa jo kokenut bituminhaistelija tai haluat vasta ottaa ensiaskeleesi asfaltointialalla, tarjoamme sinulle elämäsi työmahdollisuuden.

Jyrää itsesi ensi kesän kuumimmalle työpaikalle – haku on nyt auki! Löydät avoinna olevat työpaikat rekrysivuiltamme https://rekry.asfalttikallio.fi. Jos kohdalle ei osu juuri sinulle täydellistä paikkaa, jätä avoin hakemus Connect -napin kautta ja otamme yhteyttä kun sellainen aukeaa.

Asfalttikallio Oy hakee koneasemanhoitajaa Tuusulaan kiinteälle asfalttiasemalle

Haemme Tuusulaan kiinteälle asemalle ammattitaitoista koneasemanhoitajaa. Työtehtäviisi kuuluu muun muassa asfalttimassan valmistus sekä korjaus- ja huoltotehtävät. Työt asemalla alkavat välittömästi sopivan henkilön löydyttyä.

Hakijalta odotamme tehtävään soveltuvaa ammatillista koulutusta (metalliala/sähköala/asentaja) ja/tai aikaisempaa kokemusta vastaavista tehtävistä. Hakijassa arvostamme hyvää asennetta, oma-aloitteisuutta, huolellisuutta ja ongelmaratkaisutaitoja.

Lisätiedot ja hakemukset:

Konepäällikkö Arho Pylkkänen p. 040 548 2800, [email protected]

sekä

Tuotantopäällikkö Olli Kalliomaa p. 040 554 6258, [email protected]

 

Asfalttikallio Oy hakee ammattitaitoista perämiestä sekä liimaruiskun kuljettajaa/huoltoauton kuljettajaa tienpäällystystyöryhmään

Haemme ammattitaitoista perämiestä sekä liimaruiskun kuljettajaa/huoltoauton kuljettajaa tienpäällystystyöryhmään. Ensisijaisesti kaudella 2020 työt sijoittuvat Etelä-Pohjanmaalle.

Paikka täytetään välittömästi sopivan henkilön löydyttyä, työt jatkuvat lumiin saakka.

 

Lisätietoja:

Kari Väätäinen

Työmaapäällikkö

puh. 040 198 0689

Asfalttityöntekijä, RekryKoulutus

Kiinnostaako sinua työskennellä vaativissa tehtävissä ulkoilmassa, itsenäisesti mutta osana työryhmää? Onko sinulla hyvä fyysinen kunto ja tulet toimeen erilaisten persoonien kanssa? Haluatko työllistyä alalle, jossa töitä riittää ja on hyvät ansaintamahdollisuudet? Onko matkatyö sinun juttusi?

Hyria koulutus, Uudenmaan ELY-keskus ja TE-palvelut järjestävät yhdessä Asfalttikallion kanssa asfalttityöntekijän RekryKoulutuksen. Koulutuksen kohderyhmänä ovat alasta ja matkatyöstä kiinnostuneet, hyvässä fyysisessä kunnossa olevat ja asfalttityöstä motivoituvat henkilöt. Sinulla ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta alasta, sillä koulutuksen aikana saat tarvittavat tiedot ja työssä kouluttautumisjaksolla pääset tekemään töitä käytännössä.

Koulutus alkaa 15.7.2020 ja päättyy 28.8.2020. Koulutus tapahtuu Hyvinkäällä Hyrian tiloissa sekä Asfalttikallion työmailla.  Koulutuksen sisältö:

 • Asfalttityön perusteet ja vaatimukset
 • Työtehtävät ja ammattitaito asfalttityömaalla
 • Turvallisuus, laatu ja ympäristönsuojelu
 • Koneiden ja laitteiden päivittäishuolto ja kunnossapito
 • Työturvallisuuskortti
 • Tulityökortti
 • Tieturva 1
 • EA1
 • Harjoittelu työmaalla

Koulutukseen hakeminen

Koulutukseen haetaan TE-palvelujen kautta. Koulutukseen valittavien haastattelut pidetään pe 10.7.2020. Haastatteluun kutsutaan tekstiviestillä sekä tieto tulee Oma asiointi –palveluun.

 

Lisätiedot

Koulutuksesta järjestetään Infotilaisuus pe 26.6.2020 klo 10.00. Infotilaisuus pidetään Hyriassa, Torikatu 18 (käynti Tallimiehenkadun lopusta, A-talo), Hyvinkää.

Infotilaisuudessa saat tarkempaa tietoa Asfalttikallio Oy:stä, työtehtävästä ja koulutuksesta sekä voit kysyä lisätietoja. Tule kuulemaan ja kysymään!

 • Koulutus alkaa 15.7.2020
 • Koulutus päättyy 28.8.2020
 • Hakuaika päättyy 6.7.2020
 • Haastattelut 10.7.2020

 

Puhelimitse lisätietoja koulutuksesta antaa Hyriasta Merja Putus, puh. 040 637 6019 seuraavina ajankohtina:

23.6. klo 8 – 16 ja pe 26.6. klo 12 – 14