Päällystystyöt

Asfalttikallio hoitaa kaikenlaiset päällystystyöt pienistä kohteista suuriin urakoihin

Päällystystyön kohteina voivat olla esimerkiksi kadut, tiet, parkkialueet, talojen tai teollisuushallien pihat ja sillat, joiden päällystys voidaan tehdä vesieristystöineen mastiksilla. Päällystäminen tapahtuu isoimmissa kohteissa koneellisesti ja pienimmät paikkaukset voidaan tehdä myös käsin.

Asfaltoinnin pohjana toimii murske, betoni tai vanha asfaltti.

Yleisimpiä päällystystöissä käytettäviä asfalttityyppejä ovat asfalttibetoni (AB), pehmeä asfalttibetoni (PAB) ja kivimastiksiasfaltti (SMA). Vaativiin kohteisiin käytetään myös vettä läpäisemätöntä kumibitumivaluasfalttia.

Asfalttityypin valinta ja levitettävän asfalttimassan paksuus riippuu päällystettävän kohteen käyttötarkoituksesta.

Uusiopintaustyöt

Remix-menetelmässä vanha vaurioitunut päällyste kuumennetaan tiellä kulkevilla kuumentimilla, jyrsitään irti, sekoitetaan paikan päällä uuden asfalttimassan kanssa ja levitetään takaisin tielle. Jyrsittyyn massaan voidaan tarvittaessa lisätä elvytintä. Yleensä lisämassaa menee noin 20 – 30kg / m², riippuen kuitenkin vanhan pinnan kuluneisuudesta.

Menetelmä sopii kaikille teille joissa on vähintään kaksi päällystekerrosta, mutta kantavuuspuutteita tai suuria epätasaisuuksia ei saa olla. Pitkä työskentelyalue ja kuumentimien käyttö rajoittavat remix-töiden tekemistä taajamissa, joten menetelmä sopii parhaiten isoille väylille.

UraREM-menetelmä voidaan täsmäkohdistaa urautuneille väylille, pidentäen väylän korjausväliä.

MPKJ-menetelmässä urautunut päällyste kuumajyrsitään urien pohjan tasoon ja tasataan jyrsityllä massalla. Tasatulle kuumalle alustalle levitetään välittömästi uusi päällyste. Menetelmä soveltuu uraisuuden poistamiseen riittävän kuormituskestävyyden omaavilla teillä.

Kiinnostuitko

Ota rohkeasti yhteyttä yhteydenottolomakkeen kautta.

Referenssikohteita