Työturvallisuus ei parane vahingossa. Siksi teemme systemaattista työtä sen eteen. Turvallisuus on kaikkien sisäisten kokoustemme ensimmäinen käsiteltävä asia. Myös Asfalttikallion johtoryhmä käsittelee työturvallisuus- ja tapaturmatiedot jokaisessa kokouksessaan.
Ennakoivan työturvallisuustyön keinojamme ovat turvallisuustuokiot, turvallisuushavainnot ja läheltä piti -tilanteiden raportointi.
Tuotamme turvallisuushavainnoista säännöllisesti kaikkien käytössä olevaa aineistoa, jonka avulla pyrimme ehkäisemään tapaturmia.
Seuraamme toteutunutta turvallisuustasoamme viikottain asfalttimittarilla, joka on käytössä mobiilisovelluksena. Työkalulla jokainen asfalttikalliolainen voi ilmoittaa puutteista, tehdä kehitysehdotuksia ja antaa kehuja. Saamme tätä kautta kentältä tärkeää tietoa.
Toteutuneet tapaturmat käymme aina läpi ja viemme niistä saatuja oppeja jatkuvasti käytäntöön. Järjestämme kuukausittain turvallisuustuokion, TurvAKympin, jossa käydään läpi eri turvallisuusteemoja.
Yli 30 prosenttia kaikista tapaturmista on kompastumisia. Niistä seuraa yleensä yhden-kahden päivän sairausloma. Lisäksi tapahtuu lieviä venähdyksiä. Kuumia massoja käsittelevällä alalla palovammat eivät ole onneksi kaikkein tyypillisimpiä tapaturmia.
Näiden toimenpiteiden ansiosta turvallisuus on kehittynyt huomattavasti. Vuonna 2023 tapaturmataajuutemme oli 6,4. Alan keskimääräinen lukema oli 8,0. Tapaturmataajuus sisältää vähintään yhden päivän poissaolon suhteessa miljoonaan työtuntiin.
Päällystystyömailla meille tärkeät ihmiset tekevät työtä liikenteen keskellä. Riskejä aiheuttavat muun muassa tienkäyttäjien piittaamattomuus nopeusrajoituksista. Liikennejärjestelyt, kuten ajonopeuksiin vaikuttavat kavennetut kaistat ja saattoautot turvaavat työntekijöitä, joten toivomme tienkäyttäjiltä malttia ja ymmärrystä. Tietyömaan aiheuttama viivästys on pieni ja hetkellinen, mutta se palkitaan työn valmistuttua.